Il saggio studia la diffusione dell'uso della similago, raffinata farina di grano duro di tradizione siriana, nell'Egitto tolemaico e nell'Italia romana. The essay studies the widespread use of similago, a refined durum wheat flour of Syrian tradition, in Ptolemaic Egypt and Roman Italy.
DE ROMANIS, F. (2024). La transition de l'amidonnierau blé dur en Italie romaine et Égypte ptolémaique:de nouvelles céréales pour les mégapoles émergentes. In C.V. M. Martini (a cura di), L'émergence de nouveaux marchés (pp. 247-259). IGPDE.
La transition de l'amidonnierau blé dur en Italie romaine et Égypte ptolémaique:de nouvelles céréales pour les mégapoles émergentes
DE ROMANIS F
2024-01-01
Abstract
Il saggio studia la diffusione dell'uso della similago, raffinata farina di grano duro di tradizione siriana, nell'Egitto tolemaico e nell'Italia romana. The essay studies the widespread use of similago, a refined durum wheat flour of Syrian tradition, in Ptolemaic Egypt and Roman Italy.File in questo prodotto:
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